Lån uten sikkerhet for eldre

Lån uten sikkerhet for eldre

Har du som er eldre eller pensjonist mulighet til å ta opp lån uten sikkerhet? I utgangspunktet så har du det. Men dessverre vil enkelte eldre noen ganger støte på begrensninger. Først og fremst gjør du det på grunn av långiverens risikovurderinger. Det som veier tyngst når forbrukslån skal innvilges er dine framtidige inntekter, og din betalingsevne. Dessverre kommer ikke alle pensjonister og eldre heldig ut da. Har du derimot en god pensjon, eller annen inntekt skal det ikke være noe problem for deg.

Din økonomi vil påvirke muligheten for å få lån uten sikkerhet

Det er ikke umulig å få forbrukslån selv om du er eldre, eller pensjonist. Det kan bare være litt vanskeligere. Alder er kun en av faktorene bankene ser på og vurderer. Andre faktorer de ser på er;

  • at du ikke har noen betalingsanmerkninger
  • du har lav gjeldsbelastningen
  • du har en stabil boligsituasjon – du eier din egen bolig og at du ikke flytter ofte
  • inntekten din – de fleste banker har et minstekrav på 200 000 kroner i året for å få innvilget lån

Så jo høyere pensjon eller andre faste inntekter du har, jo større er sjansen din for å få innvilget et lån uten sikkerhet.

Begrensninger når eldre søker lån uten sikkerhet

I Norge må du være over 18 år for å kunne ta opp et forbrukslån. Du må altså være myndig. Det ikke alle er klar over er at enkelte banker også har en øvre aldersgrense for å kunne ta opp forbrukslån. De bankene som har denne grensen, opererer med en øvre aldersgrense på 70 år. Mens andre banker ikke har en øvre aldersgrense som setter begrensinger for deg. Så skulle du ønske å søke et lån uten sikkerhet, undersøk hvilke banker som kan gi deg et tilbud. Ønsker du hjelp til dette, kan du kontakt en lånemegler. En lånemegler vil sende inn en søknad for deg, og du vil få mange uforpliktende tilbud tilbake som du kan vurdere.

Oppsummering

Selv om du er eldre, og kanskje pensjonist, har du fortsatt mulighet til å ta opp et lån uten sikkerhet. Du må undersøke hvilke banker som kan tilby deg det lånet du har behov for. Skulle drømmen din være å dra på en lang ferie til et eksotisk sted, kan nettopp et forbrukslån hjelpe deg med å realisere denne drømmen. Det tar kort tid å sende inn søknad, og du kan ha pengene på kontoen din allerede etter 1 til 2 dager.

Kilde: https://brabank.no/forbruksl%C3%A5n/l%C3%A5n/

Kontaktinfo